Datum
Auteur
Categorie(ën)
Kampeerinspiratie

Kamperen in Münsterland: onontdekt pareltje over de grens

Münsterland: een veelzijdige Duitse regio

Veel toeristen willen tijdens hun vakantie een mix van cultuur, natuur en lekker eten en drinken. En daarvoor hoef je helemaal niet zo ver te rijden. De Duitse regio Münsterland in de deelstaat Noordrijn Westfalen heeft het namelijk allemaal.

Het gevarieerde landschap bestaat uit heuvels, bossen, meren en groene weiden. Middeleeuwse kastelen en historische stadscentra tonen de rijke geschiedenis, de vele kunstmusea lokken uit tot kijken en verwonderen, en de ambachtelijke bieren en lokale specialiteiten zijn een genot voor de inwendige mens. Tel daar de mooi aangelegde fietsparken, bijzondere natuurparken, gezellige terrassen en de vele volksfeesten bij op en je kunt met recht spreken van een veelzijdige regio.

Voor fietsliefhebbers: 100 Schlösser Route

Kastelen, burchten en landhuizen zijn de ware schatten van Münsterland. Elk tijdperk heeft zijn sporen nagelaten. Je kunt natuurlijk met de auto op verkenningstocht gaan, maar als je van fietsen houdt is de ‘100 Schlösser Route‘ een leuker alternatief. De 960 kilometer lange route voert over verkeersarme binnenweggetjes van kasteel naar kasteel.

Omdat 960 kilometer best een eind is, is de route in vieren verdeeld. De Südkurs loopt door het gebied ten zuiden van de stad Münster. De Nordkurs gaat van het vlakke landschap rond Münster en het noordelijke Münsterland naar het heuvelachtige Tecklenburger Land, het balkon van het Münsterland. Fiets de Westkurs, dan ontdek je waterburcht Anholt en de burcht Raesfeld, die beide tot de mooiste van het Münsterland behoren. De Ostkurs tenslotte voert van Münster door het oostelijke Münsterland naar het Lippertal.